Eclere-aluat cu untura

de alinutza1983 in Prajituri, 9 Iun 2011 | 14602 vizualizari

 

Asa de buneeeee..........

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 gr untura
  • 1 pahar apa calda
  • 5 oua
  • 400 gr faina
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte

Pentru glazura:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere-aluat cu untura:

1. Se pune la fiert 1 pahar de apa cu untura, iar in momentul in care aceasta clocoteste, se ia de pe foc, se adauga faina in ploaie si se amesteca fara intrerupere.
2. Se pun ouale rand pe rand si la final, totul se va omogeniza cu un praf de sare. Din aluat se vor lua cu lingurita gramajoare , se pun pe o tava neunsa si se coc la foc iute ( cca 10-13 min), avand grija sa nu deschidem cumva usa cuptorului ( altfel se vor lasa)!

3. gogoselele obtinute se lasa la racit pe un gratar, apoi se vor taia capacele mici si se vor umple cu budinca de vanilie ( usor calduta).

 4. Se finiseaza dupa plac cu glazura de ciocolata- alba sau neagra sau doar se pudreaza cu zahar vanilat!Sunt ceva mai migaloase, dar sunt asa spornice!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere-aluat cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

alinutza1983 1

09.06.2011, 23:15

...mersi de sugestii ! mamaieelena, era ultima punguta de untura ce o aveam la congelator si parca nu ma induram sa o arunc! ; am mai facut eclere cu ulei, si de asta spun ca nu am sesizat vreo diferenta. Probabil ca facute cu unt sau margarina sunt mai buneee....urmeaza
kamy, nu-i nicio problema , ca e bine sa impartasim anumite experiente din bucatarie- ca doar din greseli se invata! dar untura mea nu a fost din ceea de la jumari, ci din cea curata- osanza!

divainbucatarie 1

10.06.2011, 09:28

MotanLaOale 1

10.06.2011, 09:45

bune bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nicoleta